alkometer med brændelsceller

Alkometer

Alle vores alkometre benytter brændselscelle teknologien som er den mest nøjagtige målemetode og som bl.a. Politiet anvender - teknologien giver en hurtig og præcis analyse.

Alle alkometre skal kalibreres eller kontrolleres mindst én gang årligt.

Med et alkometer kan man måle alkohol promille som en sikker test før man skal køre fra en festligbegivenhed. Alkometre bruges også til at sikre sig der ikke er alkohol påvirkede på arbejdspladsen, i foreninger eller lignende.

Alkometret har ikke, som en alkolås, indflydelse på, om bilen kan starte eller ej, men giver dig information om din blodalkoholprocent, så du selv kan se, om du er i stand til at køre bil forsvarligt.

Alkometer Smart Start

bedst til private

Dette alkometer kan også fungere som transportabel opladning til smartphones.
Ligeledes er alkometeret udstyret med LED-lys. Alkometeret er beregnet til måling af alkohol i udåndingsluft. Alkometret er udstyret med en brændselscelle for stor nøjagtighed.

LÆS MERELÆS MERE

professionelt alkometer

AlcoTrue® C leverer hurtige resultater med stor nøjagtighed.

Alkometer AlcoTrue® C er lige med høj kvalitet og har en stabil elektrokemisk brændselscelle for præcise målinger.
Kalibrering skal foretages en gang om året

LÆS MERE

avanceret alkometer

Alkometer Alcotrue P er et professionelt alkometer med hurtig og nøjagtig bestemmelse af alkohol i udåndingsluften. AlcoTrue P. er et professionelt alkometer som anvendes professionelt i forbindelse med sikkerhed med en præcis og pålidelig måling af promille

LÆS MERE

Avanceret sensorteknologi AlcoTrue Serien er professionelle alkometre som selvfølgelig benytter brændselscelle teknologien. AlcoTrue er udviklet og produceret i Tyskland, og benyttes af virksomheder, foreninger, klubber samt privat til kontrol af promillen hos personer. Når du har trykket på start er AlcoTrue alkometret klar til brug på få sekunder. Et stort display viser resultatet. De 10 seneste resultater lagres i en hukommelse.

AlcoTrue er bedst i test afprøvet af laboratoriet MHF i Sverige, med stor nøjagtighed og opfylder naturligvis alle CE-mærkning. Produktet opfylder alle vores strenge kvalitetskrav.

Godt at vide om alkometer

Der findes forskellige typer alkometre: Brændselscelle, halvledercelle og infrarød. Infrarød måling bruges i politiets bevisførelse og er en dyr måler, der koster omkring 70.000.

I professionelle målere – eksempelvis dem, politiet bruger ved kontroller, samt vores Triplog AlcoTrue ® – benyttes brændselscelle-målere. Derudover findes der et bredt udvalg af halvledercelle-målere, som er almindeligt udbredt verden over. Målerne kan indstilles til en acceptabel grænse, og kan i mange lande købes på tankstationer eller via postordre. For at være sikker på at alkometret viser den korrekte blodalkoholprocent skal prøven tages af luften, der kommer fra alveolerne nederst i lungerne. Det er her, arterierne møder luftvejene i lungerne, og disse viser, hvilken promille testpersonen har.

Hvis måleren bruges på 0,7 liter luft eller mindre, afspejler prøven blot den luft, personen ånder ind. En måler, der tager prøven efter 1,2 liter luft, afspejler alkoholkoncentrationen i blodet.

Blæsestyrke
Gennem et utal af blæsetests er de kommet frem til, at der er stor forskel på, hvor meget folk puster – alt fra et par deciliter og op til 3 liter. Desværre er der en del alkometre, der accepterer en lav blæsevolume, selvom der i produktets instruktioner står at man skal blæse længe og meget.

Derfor tester forbundet alkometrene og stiller høje krav til alkometrenes accept af volume for at sikre retvisende resultater. Som fortalt er prøven først retvisende ved mere end 0,7 liter.

Kalibrering af alkometer
Alle alkometre skal kalibreres. Brændselscelle-baserede alkometre som ikke regelmæssigt bruges og dermed udsættes for alkohol bliver langsomme, og de skal derfor kalibreres eller kontrolleres mindst én gang årligt.

Halvledercelle-målere som ikke anvendes jævnligt, får oxid på cellen og bliver dermed mindre følsomme over for alkohol. Selv faktorer som hvordan alkometret opbevares, spiller ind. Udsættes et alkometer for høj varme, kulde eller luftfugtighed, kan påvirke og ændre målerens værdier.