alkometer med brændelsceller

Alkometer

Alle vores alkometre benytter brændselscelle-teknologien, som er den mest nøjagtige målemetode, og som blandt andre politiet anvender. Teknologien giver en hurtig og præcis analyse.

Alle alkometre skal kalibreres eller kontrolleres mindst én gang årligt.

Med et alkometer kan du måle din alkoholpromille som en sikker test, før du skal køre fra en festligbegivenhed. Alkometre kan også bruges til at sikre, at der ikke er alkoholpåvirkede på arbejdspladsen, i foreninger eller lignende.

Alkometret har ikke, som en alkolås, indflydelse på, om bilen kan starte eller ej, men giver dig information om din blodalkoholprocent, så du selv kan se, om du er i stand til at køre bil forsvarligt.

bedst til private

Alcohol Breath Tester er en lille smart håndholdt og brugervenligt alkometer.

Incl. taske og 5 mundstykker, ekstra mundstykker kan bestilles
AAA batterier, 3 stk.
Resultat liste over de sidste 10 blæs
Kan kalibreres, anbefales minimum en gang årlig.

LÆS MERELÆS MERE

professionelt alkometer

AlcoTrue® C leverer hurtige resultater med stor nøjagtighed.

Alkometer AlcoTrue® C er lig med høj kvalitet og har en stabil elektrokemisk brændselscelle for præcise målinger.
Kalibrering skal foretages en gang om året

LÆS MERE

avanceret alkometer

Alkometer Alcotrue P er et professionelt alkometer med hurtig og nøjagtig bestemmelse af alkohol i udåndingsluften. AlcoTrue P er et alkometer, som anvendes professionelt i forbindelse med sikkerhed, da den giver en præcis og pålidelig måling af promillen.

LÆS MERE

Avanceret sensorteknologi

AlcoTrue Serien er professionelle alkometre, som selvfølgelig benytter brændselscelle-teknologien. AlcoTrue er udviklet og produceret i Tyskland og benyttes af virksomheder, foreninger, klubber samt private til kontrol af promillen hos personer. Når du har trykket på start, er AlcoTrue alkometret klar til brug på få sekunder. Et stort display viser resultatet. De 10 seneste resultater lagres i en hukommelse.

AlcoTrue er bedst i test afprøvet af laboratoriet MHF i Sverige. den viser stor nøjagtighed og opfylder naturligvis alle CE-mærkninger. Produktet opfylder alle vores strenge kvalitetskrav.

Godt at vide om alkometer

Der findes forskellige typer alkometre: Brændselscelle, halvledercelle og infrarød. Infrarød måling bruges i politiets bevisførelse og er en dyr måler, der koster omkring 70.000.

I professionelle målere – eksempelvis dem, politiet bruger ved kontroller, samt vores Triplog AlcoTrue ® – benyttes brændselscelle-målere. Derudover findes der et bredt udvalg af halvledercelle-målere, som er almindeligt udbredt verden over. Målerne kan indstilles til en acceptabel grænse, og i mange lande kan det købes på tankstationer eller via postordre. For at være sikker på, at alkometret viser den korrekte blodalkoholprocent, skal prøven tages af luften, der kommer fra alveolerne nederst i lungerne. Det er her, arterierne møder luftvejene i lungerne, og disse viser, hvilken promille testpersonen har.

Hvis måleren bruges på 0,7 liter luft eller mindre, afspejler prøven blot den luft, personen ånder ind. En måler, der tager prøven efter 1,2 liter luft, afspejler alkoholkoncentrationen i blodet.

Blæsestyrke
Gennem et utal af blæsetests er man kommet frem til, at der er stor forskel på, hvor meget folk puster – alt fra et par deciliter og op til 3 liter. Desværre er der en del alkometre, der accepterer en lav blæsevolume, selvom der i produktets instruktioner står, at man skal blæse længe og meget.

Derfor tester forbundet alkometrene og stiller høje krav til alkometrenes accept af volume for at sikre retvisende resultater. Derfor er prøven først retvisende ved mere end 0,7 liter.

Kalibrering af alkometer
Alle alkometre skal kalibreres. Brændselscelle-baserede alkometre, som ikke bruges regelmæssigt  og dermed udsættes for alkohol, bliver langsomme, og de skal derfor kalibreres eller kontrolleres mindst én gang årligt.

Halvledercelle-målere, som ikke anvendes jævnligt, får oxid på cellen og bliver dermed mindre følsomme over for alkohol. Selv faktorer som hvordan alkometret opbevares, spiller ind. Udsættes et alkometer for høj varme, kulde eller luftfugtighed, kan det påvirke og ændre målerens værdier.