Alkometer

Med et alkometer kan du måle din promille, Klubber/ foreninger bruger også alkometer som tilbud til medlemmer om at tage en test før de køre fra en festligbegivenhed eller for at sikre sig at der ikke er alkohol påvirkede til en begivenhed hvor reglen er at der ikke må være alkoholpåvirkede.

Den bruges til at foretage stikprøver kontrol hos firmaer, for at se om alkoholpolitikken bliver overholdt. 

VÆLG ALKOMETER

Alcovisor Satellite A - Kopi  alcotrueC  alkometer11

 

Alkometret har ikke, som en alkolås, indflydelse på, om bilen kan starte eller ej, men giver dig information om din blodalkoholprocent, så du selv kan se, om du er i stand til at køre bil forsvarligt.

 

 • Avanceret sensorteknologi

  AlcoTrue er et professionel Alkometer benytter brændselscelle teknologien som er den mest nøjagtige målemetode og den samme som Politiet benytte, der giver en hurtig og præcis analyse.

  AlcoTrue er udviklet og produceret i Tyskland, og benyttes af virksomheder, foreninger, klubber samt privat til kontrol af promillen hos personer.

 • Brugervenlighed

  Når du har trykket på start er AlcoTrue alkometret klar til brug på få sekunder. Et stort display viser resultatet. De 10 seneste resultater lagres i en hukommelse.

 • Pålidelig

  AlcoTrue er bedst i test afprøvet af laboratoriet MHF i Sverige, med stor nøjagtighed og opfylder naturligvis alle CE-mærkning. Produktet opfylder alle vores strenge kvalitetskrav.

 

Godt at vide

Der findes forskellige typer alkometre: Brændselscelle, halvledercelle og infrarød. Infrarød måling bruges i politiets bevisførelse og er en dyr måler, der koster omkring 70.000.

 

I professionelle målere – eksempelvis dem, politiet bruger ved kontroller, samt vores Triplog AlcoTrue ® – benyttes brændselscelle-målere. Derudover findes der et bredt udvalg af halvledercelle-målere, som er almindeligt udbredt verden over. Målerne kan indstilles til en acceptabel grænse, og kan i mange lande købes på tankstationer eller via postordre.

Måling

For at være sikker på at alkometret viser den korrekte blodalkoholprocent skal prøven tages af luften, der kommer fra alveolerne nederst i lungerne. Det er her, arterierne møder luftvejene i lungerne, og disse viser, hvilken promille testpersonen har.

 

Hvis måleren bruges på 0,7 liter luft eller mindre, afspejler prøven blot den luft, personen ånder ind. En måler, der tager prøven efter 1,2 liter luft, afspejler alkoholkoncentrationen i blodet.

Blæsestyrke

Vores alkometer er godkendt af Motorförarnas Helnykterhetsförbund i Sverige.

 

Gennem et utal af blæsetests er de kommet frem til, at der er stor forskel på, hvor meget folk puster – alt fra et par deciliter og op til 3 liter. Desværre er der en del alkometre, der accepterer en lav blæsevolume, selvom der i produktets instruktioner står at man skal blæse længe og meget.

 

Derfor tester forbundet alkometrene og stiller høje krav til alkometrenes accept af volume for at sikre retvisende resultater. Som fortalt er prøven først retvisende ved mere end 0,7 liter.

Kalibrering

Alle alkometre skal kalibreres. Brændselscelle-baserede alkometre som ikke regelmæssigt bruges og dermed udsættes for alkohol bliver langsomme, og de skal derfor kalibreres eller kontrolleres mindst én gang årligt.

 

Halvledercelle-målere som ikke anvendes jævnligt, får oxid på cellen og bliver dermed mindre følsomme over for alkohol. Selv faktorer som hvordan alkometret opbevares, spiller ind. Udsættes et alkometer for høj varme, kulde eller luftfugtighed, kan påvirke og ændre målerens værdier.