fbpx
lov om alkolås

Alkolåsordningen forbedres pr. 15/12-17 således at den frivillige ordning i visse tilfælde kan vælges som et fuldt alternativ til en ubetinget frakendelse af førerretten.

Er man omfattet af den frivillige ordning, så kan en frakendelse erstattes med kørsel med alkolås i den periode, som førerretten er frakendt.

BEMÆRK: forbedringen indføres med tilbagevirkende kræft. Det betyder at hvis du dd. er frakendt føreret med en promille lavere end 2,00 eller 1,20(2.gang) så kan du ansøge om deltagelse i den frivillige ordning i den resterende frakendelsesperiode.

Du skal først godkendes af myndighederne

Dette gøres ved at udfylde skema P23 Ansøgning om kørekort og indlevere dette i Borgerservice. Ansøgningen skal efterfølgende behandles af myndighederne.

Med en godkendelse kan du leje eller købe vores godkendte alkolås

LÆS MERE OM ALKOLÅSORDNINGEN HER

De almindelige betingelser for brug af alkolås – herunder vilkår, tilsyn og egenbetaling – ændres ikke

Join the discussion 6 Comments

 • Jan Larsen siger:

  Jeg har en søn som lige er dømt med en promille på 2,06 og dette er første gang.
  dommen omhandler beslaglæggelse af bil, samfundstjeneste osv..

  Hvordan kan en 1. gangs dom med en promile på 2,06 ikke kan komme ind under denne ordning, når man kan med 2. gang på 1,2 ( 2 gange er da mere en 1. gang)

  er der mulighedder for at få dette prøvet ??

  • Jawin siger:

   Det kan vi ikke svare på da det er et anliggende mellem tiltalte og politiet. Vi har her blot beskrevet loven som den er.
   Jawin

 • Jan Sørensen siger:

  Kan man beholde alle de kategorier der er på kørekortet efter frakendelse og kørsel med alkolås?

  • Jawin siger:

   Kære Jan Sørensen
   Godt spørgsmål, som vi nok er nød til af får kørekort kontoret til af svare på. Kontakt Kørekontoret i Holstebro eller Tåstrup alt efter om du bor øst eller vest for storebælt.

 • Patrick siger:

  Vis jeg nu har et år tilbage af min dom på 3 år kan jeg så få kortet nu med en alkolås?? Hvad så når min dom er færdig næste år så får jeg det almindelige kørekort ude at skulle køre ekstra tid med den alkolås?

  • Jawin siger:

   Ja, det kan du sandsynligvis, du skal søge hos Borgerservice på et P-23 skema og når du har godkendelsen skal du kontakte os for bestilling af en alkolås.

Leave a Reply