fbpx Skip to main content

Det var næsten som at blive født på ny

By 9. marts 2018maj 10th, 2018Alkolås, Erfaringer
alkolaasordningen-2018

–  ordene kommer fra Henrik Rasmussen, der efter fyraften bliver standset i en rutinekontrol med mere end den tilladte promille.

I det øjeblik vidste jeg det godt.

Henrik er selvstændig kloakmester og kan med Alkolåsordningen køre bil igen.

Efter dommen stod klart hvad det betyder når man pludseligt et totalt afhængig af andre. En ansat på vej på pension tog rollen som daglig chauffør, og så kunne Henrik igen fastholde en nogenlunde normal arbejdsdag, med ansvar for kunder og virksomhed.

Ja, enten skulle forretningen lukkes eller også skulle der ske et lille mirakel. Uden retten til at køre bil var vi altid to mand på mine opgaver. Det er ikke en rentabel måde at drive forretning på.

Konsekvenserne ved promillekørsel fandt ikke vej til fornuften den fredag eftermiddag, efter fyraften.

Noget jeg helt sikkert har lært meget af, og noget jeg tænker på, mange gange, hver eneste dag. Det synlige bevis på et øjebliks dumhed hænger lige foran mig, når jeg kører på arbejde, mellem kunder, og når dem som ikke kender til min dumhed tager plads i min bil. Fælles for dem alle er dog, deres opfattelse af at det faktisk er en god løsning.

(modelfoto)