fbpx

Det var næsten som at blive født på ny

By 09/03/2018 maj 10th, 2018 Alkolås, Erfaringer
alkolaasordningen-2018

–  ordene kommer fra Henrik Rasmussen, der efter fyraften bliver standset i en rutinekontrol med mere end den tilladte promille.

I det øjeblik vidste jeg det godt.

Henrik er selvstændig kloakmester og kan med Alkolåsordningen køre bil igen.

Efter dommen stod klart hvad det betyder når man pludseligt et totalt afhængig af andre. En ansat på vej på pension tog rollen som daglig chauffør, og så kunne Henrik igen fastholde en nogenlunde normal arbejdsdag, med ansvar for kunder og virksomhed.

Ja, enten skulle forretningen lukkes eller også skulle der ske et lille mirakel. Uden retten til at køre bil var vi altid to mand på mine opgaver. Det er ikke en rentabel måde at drive forretning på.

Konsekvenserne ved promillekørsel fandt ikke vej til fornuften den fredag eftermiddag, efter fyraften.

Noget jeg helt sikkert har lært meget af, og noget jeg tænker på, mange gange, hver eneste dag. Det synlige bevis på et øjebliks dumhed hænger lige foran mig, når jeg kører på arbejde, mellem kunder, og når dem som ikke kender til min dumhed tager plads i min bil. Fælles for dem alle er dog, deres opfattelse af at det faktisk er en god løsning.

(modelfoto)

Join the discussion One Comment

  • Jan Sørensen siger:

    Alkolås ordningen burde også give alle de kategorier man havde på kørekortet tilbage efter udløb, da det jo ellers er en betydelig hårdere straf i forhold til de som kun har kategori B

Leave a Reply